FËMINI / COPILĂRIE

July D'Enkelane[1]

Foame şi flori

Într-o zi, Domnul Iepuraş se ducea la magazinul de morcovi, ca să cumpere cartofi. Seara, când se întoarse spre casă, văzu o iasomie care cânta.
- Uuuuuu!!! Bună! Cine eşti tu?
- Eu sunt o iasomie foarte frumoasă-ă-ă…
- Eşti frumoasă…
- Şi? Ai ceva împotrivă?!
- De ce eşti aşa de frumoasă?
- Pentru că în fiecare dimineaţă mă spăl cu rouă, răspunse cu fiţe Iasomia.
- Vreau să fiu şi eu frumos! spuse Iepuraşul.
Şi o mâncă pe biata Iasomie.

Gata, mă duc acasă, să mă uit în oglindă, să văd dacă acum sunt frumos.


Uri dhe lule

Një ditë, Zoti Lepurush po shkonte në dyqanin e karrotave për të blerë patate. Në mbrëmje, tek kthehej drejt shtëpisë, shqoi një jasemin që këndonte.
- Uuuuuu!!! Mbrëma! Kush je ti?
- Unë jam një jasemin shumë e buku-u-u-r…
- Je e bukur…
- Edhe? Ke ndonjë kundërshtim?!
- Po pse je kaq e bukur?
- Sepse çdo mëngjes lahem me vesë, - u përgjigj Jasemini plot mburrje.
- Dua të jem edhe unë i bukur! tha Lepurushi.
Dhe e hëngri të gjorën Jasemin.

Bukuri, po shkoj në shtëpi, që të shihem në pasqyrë e të shoh nëse tani jam i bukur.


[1] Pseudonim artistik i Julia-Maria Kyçykut, lindur në Bukuresht në vitin 1999.

No comments: