DY FJALË ÇAJNË DHENË / O TĂIETURĂ CA ÎN PIATRĂ

Gëzimi / Bucuria

Bucuria înseamnă a fi găsit în sfârşit un Obiect universal şi solid la care să raportăm fericirile fragmentare, a căror posedare succesivă şi trecătoare irită inima fără a o satisface.

Gëzim do të thotë të gjesh më në fund një Objekt universal e solid met ë cilin t'i krahasojmë lumturitë e copëzuara, pasja e njëpasnjëshme dhe kalimtare e të cilave e acaron zemrën pa e kënaqur.
Pierre Teilhard de Chardin


Bucuria este, la bază, recunoştinţă. Este un act de mulţumire pentru tot ceea ce primim. Ea exprimă conştienţa că Dumnezeu ne-a dat în stăpânire lumea.


Gëzimi në themel është mirënjohje. Është një akt falenderimi për gjithçka marrim. Ai shpreh vetëdijësimin që Zoti na e ka dhënë në zotërim botën.

Lev Gillet


Bucuria este un cântec, o lumină, un schimb, o strălucire care traversează întreaga Biblie, din loc în loc, de la prima până la ultima pagină. Este comoara oricărei fiinţe vii, chiar cea mai lipsită.


Gëzimi është këngë, dritë, shkëmbim, shkëlqim që përshkon krejt Biblën, nga një vend në tjetrin, nga faqja e parë deri tek e fundit. Është thesari i çdo qënieje të gjallë, madje edhe më të rëndomtës.

Alphonse Goettmann


Bucuria este semnul că viaţa a reuşit.


Gëzimi është shënja që jeta ia ka dalë mbanë me sukses.

Henri Bergson


Bucuria este aceea care innobileaza sufletul...si durerea, durerea cea mare, cand poti s-o depasesti, sa te ridici deasupra-i, s-o birui.

Gëzimi është ai që fisnikëron shpirtin… e dhembja, dhembja e madhe, kur mund ta kapërcesh, të ngrihesh mbi të, ta mposhtësh.
Henrik Ibsen


Bucuria se poate napusti asupra ta ca o fiara salbatica, doborandu-te.

Gëzimi mund të të vërsulet si një bishë e egër, duke të vënë përfund.
Henryk Sienkiewicz


Bucuria e ciudata uneori: te inabusa, ca durerea.

Gëzimi është nganjëherë i çuditshëm: të mbyt, si dhembja.
Alexandre Dumas


Bucuria este copilul ocupatiei.

Gëzimi është fëmija i punës.
J. L. Avebury


Bucuria e un melc ce se taraste, in timp ce nenorocirea e un cal de curse salbatic.

Gëzimi është një kërmill që të heq zvarrë, ndërkohë që fatkeqësia është një kalë i egër garash.
V.V. Miakovski


Bucuria e ratiunea existentei noastre.

Gëzimi është arsyeja e vetëqënies sonë.
G.K. Chesterton


Bucuria e starea de spirit normală a omului. Cu cât dezvoltarea intelectuală şi morală a omului este mai ridicată, cu atât omul e mai liber şi viaţa îi dă mai multă satisfacţie.

Gëzimi është gjendja shpirtërore normale e nejriut. Sa më i lartë të jetë zhvillimi intelektual e moral i njeriut, aq më i lirë është njeriu dhe jeta i jep më shumë kënaqësi.
Anton Cehov


Bucuria e treapta superioara a veseliei si multumirii.

Gëzimi është shkalla e epërme e haresë dhe e kënaqësisë.
J. Koller


Bucuria e o stare in care sufletul traieste calm si statornic, netulburat de nici o frica sau superstitie sau de vreo alta emotie.

Gëzimi është një gjendje në të cilën shpirti jeton i qetë dhe i fortë, i pashqetësuar nga asnjë frikë apo bestytni apo nga ndonjë emocion tjetër.
Democrit


Bucuria este rugăciune. Bucuria este tărie. Bucuria este o plasă a dragostei cu care prinzi suflete.

Gëzimi është lutje. Gëzimi është forcë. Gëzimi është një rrjetë e dashurisë me të cilën kap shpirtra.
Maica Teresa - Nënë Tereza

Bucuria este ceea ce ni se întâmplă atunci când ne permitem să recunoaştem cât de bune sunt lucrurile cu adevărat.

Gëzimi është ajo që na ndodh kur i lejojmë vetes të marrim vesh sa të mira janë gjërat në të vërtetë.
Marianne Williamson


Bucuria este trecerea omului de la o perfecţie mai mică la una mai mare.

Gëzimi është kalimi i njeriut nga një përkryerje më e vogël në një më të madhe.
Baruch Spinoza

Bucuria este cea mai simplă formă de recunoştinţă.

Gëzimi është trajta më e thjeshtë e mirënjohjes.
Karl Barth


Bucuria nu este decât semnul că emoţia creativă şi-a îndeplinit scopul.

Gëzimi nuk është veçse shënja që emocioni krijues e ka përmbushur pikësynimin.
Charles Du Bo


Bucuria e reflexul psihic al purei existenţe - al unei existenţe ce nu-i capabilă decât de ea însăşi.

Gëzimi është refleksi psikik i ekzistencës së pastër - i një ekzistence që nuk është e aftë përveçse për vete.
Emil Cioran

No comments: